Potresno iskustvo s dijabetesom

Autor: Sandra Peternek 10.04.2020.

Zašto nikad, ali baš nikada ne smijete odlagati svoj inzulin?

Potresno iskustvo s dijabetesom

Iskustvo mlade Lauren prenosimo i cijelosti kako bi potaknuli na brigu sve one koji se ne brinu dovoljno za sebe! Zašto je obavezno paziti na svoje tijelo?

3 ožujka moj život se zauvijek promijenio.
Ne sjećam se ničega što se dogodilo, ali moje tijelo je odustalo od mene. Stavili su me u komu s DKA (dijabetičkom ketoacidozom), upalom pluća, akutnim zatajenjem bubrega, tekućine u mozgu i tekućine u plućima. Stavili su me u komu i održavanje života.
-
Moja obitelj je odvedena u sobu i ispričali su svoj najgori i najveći strah.
Liječnici su radili sve što su mogli da me spase! Išli su sat po sat i ako se probudim postojala je prilično velika šansa da ću imati oštećen mozak. Ne mogu ni zamisliti kako im je bilo dok su slušali ove riječi liječnika.  
-
U sljedećih nekoliko dana pokazala sam male znakove poboljšanja, čak sam otvorila oči na sekundu i pomaknula ruku. Dakle, u petak su odlučili pokušati me probuditi, a ja sam to učinila, probudio sam se i bila sam ja.
Nisam imala znakove komplikacija. Bio je to dug put do oporavka ali sam bila budna!!
Morala sam naučiti male stvari poput pranja zubi, a velike stvari poput kako opet samostalno hodati nisam znala. S nevjerojatnim rehabilitacijskim timom u Salford Royal sve sam to radila u roku od tjedan dana.

Svaki dan sam sve jača i zadivljena sam svime oko sebe (i svi oko mene su zadivljeni!)

-
Bio je to emocionalni tobogan u najmanju ruku. Imam najnevjerojatniju obitelj ikad koja me nikad nije napustila i zahvaljujem i volim ih svakim dijelom sebe.
-
Uz sve što se događa u svijetu upravo sada samo živite svaki dan kako dolazi. Svi smo u istoj situaciji, imamo svoje narudžbe i rokove, poštujemo ih i uskoro ćemo opet biti trkački radni svijet.
Cijenim vrijeme koje mogu provesti sa svojom obitelji upravo sada jer je prije mjesec dana mogla biti druga priča.
-
Zauvijek ću i uvijek shvaćati svoj dijabetes ozbiljno i nikad se nviše neću sramiti izvaditi svoj inzulin pen i aplicirati ga kad god i gdje god da sam.

Pazite na svoje tijelo jer nitko drugi kao Vi ne može.

LAUREN

 

Izvor:
https://www.facebook.com/Diabetes.co.uk/photos/a.327303571995/10157665413436996/?type=3&theater