Opći uvjeti korištenja

Molimo Vas da prije početka korištenja internet stranice dijabetes.net, upoznate s Općim uvjetima korištenja. Imate li upite ili nejasnoće vezane uz Opće uvjete, obratite se na mail adresu: info@dijabetes.net

Dobrodošli na besplatnu edukativnu web stranicu dijabetes.net koja omogućuje korištenje usluga i sadržaja podložnih navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web stranice dijabetes.net. Korištenjem bilo kojeg dijela web stranice smatra se da ste upoznati s uvjetima i rizicima koji nastaju korištenjem iste, te da prihvaćate koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost i osobnu uporabu.

Autorska prava dijabetes.net polaže na dostupan sadržaj (tekstualni, vizualni, audio materijale, baza podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela dijabetes.netstranice smatra se kršenjem autorskih prava te je podložno tužbi.

Dijabetes.net zadržava pravo na promjene sadržaja i usluga bez prethodne najave.

Edukativni besplatni materijali mogu se koristiti za edukaciju korisnika oboljelih od šećerne bolesti, ali i podizanja svijesti opće populacije ovoj bolesti. Odgovornost za dostupan sadržaj na dijabetes.net portalu snosi nositelj projekta, E-medikus. Za korištenje sadržaja dostupnog na portalu nije potrebna registracija.

Dijabetes.net ima dostupan vlastito kreiran sadržaj, sadržaj partnera i oglašivača, besplatan sadržaj jednako kao i linkove na vanjske stranice. Sav se sadržaj koristi na vlastitu odgovornost te se ova web stranica ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu nastalu štetu. U skladu s navedenim, odnos s oglašivačima stvar je dogovora s istima, te jednako tako ne snose odgovornost ni za kakvu nastalu štetu oglašavanjem na ovome portalu. Dijabetes.net ima pravo sadržaj objavljivati, reproducirati, distribuirati, modificirati, prevoditi i na bilo koji drugi način koristiti. Ovo se ne odnosi na Vaše osobne podatke.

Dijabetes.net ne odgovara ni za kakvu štetu nastalu zbog prekida dostupnosti, neobjavljivanja, brisanja sadržaja ili greške u radu stranice. Stranice se koriste na vlastitu odgovornost, a dijabetes.net ne jamči da uporaba stranice neće biti prekinuta ili biti bez poteškoća u radu. Upoznati ste i suglasni s činjenicom da pri korištenju internet mreže može doći do tehničkih problema pri funkcioniranju stranice, a time i do privremenog prekida usluga. Takvi su događaji izvan kontrole pa dijabetes.net ne može biti odgovoran za gubitak podataka, štetu nastalu kao posljedicu korištenja ili nemogućnosti korištenja stranice.

Platforma omogućuje besplatnu edukaciju korisnika usluge kako bi se procijenio rizik od obolijevanja šećerne bolesti, bolje razumije bolest, shvati terapija, nauči više o komplikacijama i prehrani. Svrha rada samog portala jest preventivna medicina, besplatno dostupna edukacija nakon postavljene dijagnoze, pružanje zdravstvene skrbi i tretmana.

Na odnos korisnika i web stranice dijabetes.net primjenjuju se propisi Republike Hrvatske, a u slučaju spora nadležan je sud u Zagrebu.

Web stranica dijabetes.net poštuje privatnost svojih posjetitelja i korisnika. U skladu s time podaci neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju telemedicinskog dijela. U skladu sa zakonom mogu se prikupljati određeni podaci o korisnicima dobiveni tijekom korištenja web stranice (podaci o računalu i Internet provideru). Naglasak je da se ovi podaci koriste kako bi se dostupnim informacijama poboljšali web stranicu dijabetes.net i njezin sadržaj usmjerio i prilagodio korisnicima koji ju posjećuju. Obavezuje se na čuvanje privatnosti korisnika portala.

Dijabetes.net zadržava pravo na pohranjivanje Vaših kolačića (eng.cookies). Oni predstavljaju skup podataka koji služe kao vaš anonimni i individualni identifikator. Ne sadrže Vaše osobne podatke, nego omogućuje brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koje ste prethodno koristili prilikom pristupa samoj stranici dijabetes.net. Detaljnije informacije dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Želite li zabraniti zaprimanje kolačića na internet stranici dijabetes.net postavke uređaja možete podesiti tako da u izborniku preglednika pod naslovom Alati/Opcije (Options/Tools) odaberete tu mogućnost. Korištenjem Internet stranice dijabetes.net dajete svoju suglasnost za opisane načine provođenja analize korištenja stranice.

Registracija korisnika vezano uz telemedicinski dio uključuje Vašu prijavu s podacima e-mail adresa, ime i prezime, lozinka ili drugih podataka koje navodite u samom postupku. U postupku registracije obvezujete se navesti točne, potpune i važeće podatke. Nije dozvoljeno korištenje imena, nadimaka ili naziva u ime treće osobe te u tome slučaju imaju se pravo deaktivirati i izbrisati korisnički račun. U postupku registracije prikupljaju se određeni osobni podaci koji podliježu Uvjetima zaštite podataka.