MedSpot #1broj

Autor: A.K. 27.12.2022.

Pročitajte prvi broj našeg časopisa.

MedSpot #1broj

Kako bi Vam uljepšali blagdane, pripremili smo more zanimljivog i edukativnog sadržaja! Iz naše radionice ovog Božića izašao je prvi broj digitalno-interaktivnog časopisa MedSpot u kojem sa stručnjacima razgovaramo o gorućem problemu-metaboličkim poremećajima.

Dijabetes brojni prozivaju „globalnom epidemijom“, a koji su simptomi, kako se liječi i na što treba posebno obratiti pažnju pročitajte u „Priručniku za dijabetes“.

Da šećerna bolest i sport idu zajedno svjedoči priča vaterpolskog vratara Ivana Marcelića. Od dijabetesa boluju i poznata lica poput Georga Lucasa, Tom Hanksa, Salme Hayek itd. Tko je požalio zbog svojih odluka, a tko je obolio od gestacijskog dijabetesa doznajte u rubrici „Bolesti slavnih“.

O gestacijskom dijabetesu govori dr. Davorka Herman Mahečić.

“Prvo mi stvaramo svoje navike, a zatim naše navike stvaraju nas”, mudra je izreka koje bi se definitivno trebali držati kada je prehrana u pitanju.

Vrijedne savjete za promjenu prehrambenih navika podijelila je nutricionistkinja Karla Gašparinčić, a s prednostima i rizicima veganstva upoznala nas je nutricionistkinja Iva Tokić. O emocionalnom prejedanju piše psihologinja Anđela Jelić, a molekularna biotehnologinja Sunčana Orešić otkriva zašto je „Lijepa“ knjiga koju vrijedi pročitati.