Kako podići raspoloženje u siječnju?

Autor: A.K. 09.01.2023.

Nakon razdoblja intenzivnih društvenih aktivnosti, u siječnju se javlja nagli pad što nekima može biti velika promjena.

Kako podići raspoloženje u siječnju?

Siječanj je mjesec kada se brojni suočavaju s izdašnim financijskim troškovima nakon blagdana, novim poslovnim izazovima i kojim kilogramom više nakon uživanja u božićnim delicijama. Stoga ne čudi da je treći ponedjeljak u siječnju proglašen najdepresivnijim danom. Iako pojam „najdepresivniji dan u godini“ zvuči zastrašujuće, činjenica je da je depresija puno ozbiljnija bolest od samo jednog od sjetnijih dana. 

Kako bi vam siječanj protekao u dobrom raspoloženju, savjetujemo da primijenite sljedeće:

  • Izlažite se svjetlu

Kako biste se opskrbili vitaminom D koji nam je prijekopotreban, iskoristite svaki sunčani dan za šetnju ili druženje na otvorenom. 

  • Družite se

 Umjesto da siječanj provodite zavučeni pod dekicom, pogledajte film s dragom osobom, prošećite ili se okušajte u društvenim igrama.

  • Budite realni

 Neostvarivi ciljevi negativno utječu na samopouzdanje i stvaraju sumnju u vlastite sposobnosti. Bez obzira na to želite li napredovati na poslu, naučiti nešto novo, hraniti se zdravije, ciljevi trebaju biti realni! Budite blagi prema sebi.

  • Opskrbite se dobrim namirnicama

Orašasto voće, plava riba (inćuni, palamida, losos, srdele i tuna), cjelovite žitarice, tamna čokolada, samo su neke od ukusnih namirnica koje su odličan izvor serotonina, poznatijeg kao hormon sreće.

  • Krećite se

Uključivanje režima vježbanja u svakodnevicu, jedna je od najpopularnijih novogodišnjih odluka. No, tu odluku ostvari samo 8 posto ljudi. Stoga, pronađite neku aktivnost koja vas veseli, umjesto da se upisujete na preteške fitness programe.