'Gledali ste me u filmovima, znate kako sam izgledao'

Autor: A.K. 17.01.2023.

Da šećerna bolest ne zaobilazi ni slavne svjedoči priča hollywoodskog glumca Toma Hanksa (66).

'Gledali ste me u filmovima, znate kako sam izgledao'

O borbi s dijabetesom tip 2 progovorio je tijekom promotivne turneje za najnoviji film „Elvis“. Naime, Hanks kaže kako je kod njega dijabetes tip 2 uzrokovan kombinacijom genetske predispozicije i nezdravih obrazaca prehrane.

Sve je počelo upozorenjem liječnika da ima preddijabetes što je glumac zanemario. Nakon što je razvio dijabetes tip 2, liječnik mu je poručio da bi trebao smanjiti tjelesnu težinu. Iako se u početku opirao, uz nekoliko životnih prilagodbi, Hanks je uspio smršaviti. U jednom intervjuu naglasio je da je tomu doprinio njegov stil života i obiteljska povijest dijabetesa.

„Dijelom je to zbog mojih gena, a dijelom zbog užasnog načina života koji sam vodio. Jeo sve što sam htio“, izjavio je.

Danas nastoji vježbati svaki dan.

"To može biti bilo što; traka za trčanje, šetnja ili planinarenje sa psom, ali mora trajati jedan sat svaki dan", ističe glumac.

U intervjuu za Radio Times, Hanks je priznao da je bio, kako tvrdi, „potpuni idiot“ kada je u pitanju odnosa prema hrani.

“Ja sam dio lijene američke generacije. Bio sam težak. Gledali ste me u filmovima, znate kako sam izgledao. Bio sam totalni idiot. Mislio sam da to mogu izbjeći uklanjanjem peciva iz cheeseburgera“, priznao je Hanks.

Omiljeni glumac danas naporno radi na održavanju optimalne težine i kontroli razine šećera u krvi. Iz priče Toma Hanksa možemo izvući važnu poruku. A to je da nikad nije prekasno za promjenu životnih navika. Isto tako, svi povremeno posrnemo. Kada se to dogodi-krenite dalje i budite dobri prema sebi.

Tko od poznatih pjevača, glumaca i političara također boluje od šećerne bolesti doznajte u našem časopisu MedSpot.