Kojih 5 stvari izbjegavam

Autor: Sandra Peternek 12.12.2019.

Kojih 5 stvari izbjegavam

Uz dugogodišnju borbu s dijabetesom naučite neke trikove.

Ovih 5 stvari često se izbjegava raditi jer je hipoglikemija prilično velik strah!

Osnova borbe s dijabetesom jest upornost i discipliniranost. Važno je pridržavati se rutine u održavanju ciljnih vrijednosti šećera u krvi. To znači mnogo odricanja, privikavanja na nove stvari i prilagođavanja. E, to je zahtjevno!

"Ne znam kako je kod vas ali kad mi je razina šećera u krvi niska osjećam se čudno, kao da ponekad nisam svoja. Osim uobičajenih simptoma poput vrtoglavice, znoja, umora, malaksalosti, često budem dezorijentirana, izgubljena, osjećam utrnulost u ustima i nogama i ne razgovaram ni s kime jer sam nervozna i razdražljiva. Je li Vam poznat osjećaj stresa koji kao da se pojavi ni od kuda? Kao da je sve negativno i loše oko mene, kao da nemam volje ni za čime. Također, ni drugi ne razgovaraju sa mnom."

Bliski susret s hipoglikemijom smo imali gotovo svi. Prilično stresno i opasno stanje, zar ne? 

Top 5 stvari koje ne radite kada osjećate hipoglikemiju

Ne razgovaram s drugima. Želite li sa mnom razgovarati o lijepim ili lošim, političkim, poslovnim ili bilo koji drugim temama, jednostavno me ne zanima. Ne zanima me ništa osim hrane. Možete mi pričati, ne čujem ništa, kao da sam u nekom svom svijetu.

Ne vozim auto iz razumljivih razloga. Ako mi se dogodi da se ne mogu sjetiti vlastitog imena, onda je upravljanje autom definitivno zadnja stvar koju bih smjela raditi.

Dame ne znam kako vi, ali ja izbjegavam šminkanje. Nikada ne ispadne onako kako bi trebalo, kao da se vidim potpuno drugačije.

Ne idem u kupnju namirnica. Dogodilo se više puta da sam se vratila doma sa stvarima koje su nepotrebno kupljene i s puno smeća, odnosno s otvorenim i napola pojedenim vrećicama. Znali su me na blagajni gledati čudno kad bih s ustima punim Oreo keksa pokušavala objasniti zašto sam morala to napraviti. Iako se nasmiju i kažu da shvaćaju, vjerujem da misle kako nisam normalna.

Ne tuširam se. Tamo uvijek izgubim pojam o vremenu. Dogodi mi se da perem kosu, udubim se u svoje misli i skroz zaboravim gdje sam i što radim. Sljedeća stvar koju shvatim jest da sam tamo provela sat vremena.  

Ovo su neka od mojih iskustva i vjerujem da se barem netko od vas našao u ovim situacijama. U tim trenucima najvažniji mi je cilj vratiti razinu šećera u krvi i biti opet svoja. 

 

Izvor:

https://bit.ly/2nqEZSR