Nemam nekoliko organa i imam dijabetes - i smatram se zdravim!

Autor: Sandi Miličević 24.01.2020.

Ubrzanim stilom života do dijagnoze kronične bolesti

Nemam nekoliko organa i imam dijabetes - i smatram se zdravim!

 

Nakon završenog fakulteta, mlad i ambiciozan započeo je s razvojem svoje karijere pri čemu je zanemarivao svoje zdravlje. Nakon nekog vremena tijelo je započelo s vraćanjem cjeloživotnih dugovanja na pravi put. Neuredan život tijelo je jedno vrijeme amortiziralo, međutim loše je bilo to što su svi simptomi koji uzrokuju razvoj bolesti prikriveni. Naprosto, Sandi ih nije uočio na prvu baš zato što su bili "nevidljivi" simptomi dok nisu eskalirali. 

Zdravlje je postalo ozbiljno narušeno stalnim upalama gušterače zbog stresa, neurednog načina života te neprimjerene prehrane. S godinama sve više i više rasli su ti problemi i postajali malignima. Tada je napravljen Whippel-ov zahvat kojim su Sandiju odstranjeni gušterača, slezena, dio tankog crijeva, dio želuca, dvanaesterac, limfni čvorovi, žuč i dio jetre.
Ovo je zahvat kojim se spriječeno širenje bolesti i daljnje metastaze. Usprkos svemu što je prošao Sandi se osjeća zdravom osobom!

Iako je bolnest donijela niz izazova, Sandi smatra kako mu je bolest promijenila pogled na svijet - i to nabolje. Taj kontrast između bolesti i zdravlja čovjeku daje uvid u to kako živi, a kako život može genijalno izgledati.