Zašto često mislimo da nam je najteže?

Autor: Ivica Kostelić 11.01.2020.

Kroz uspone i padove i ponovne uspone Ivica Kostelić postao je najtrofejniji hrvatski skijaš i najbolja osoba za razgovor o motivaciji, trudu i izlasku iz nedaća jači nego ikada.

Ivica se nakon uspješne, ali burne karijere profesionalnog sportaša usmjerio na mirniji obiteljski život i uživanja u malim stvarima za koje prije nije imao vremena. Tako danas dane provodi većim dijelom na potezu od planina do mora, na skijama ili na jedrenjacima.

Motivacije je našem najtrofejnijem skijašu, kako kaže, najmanje nedostajalo. On je svoje ciljeve uvijek jasno vidio i kroz frustracije koje neminovno dolaze s brojnim ozljedama i oporavcima, oči su uvijek bile uprte u zadani cilj. Kada bi se dogodila ozljeda svakoga puta shvatio je iznova koliko je zdravlje neprocjenjivo i vrijedno borbe.

Povjerio nam se da je danas uz svakodnevne obveze teže naći disciplinu za bavljenje sportom, nego nekada kada mu je to bio jedini fokus. Međutim ističe kako mu je vrijeme koje provodi baveći se tjelesnom aktivnošću najvrijedniji dio dana. Voli trčati i provoditi vrijeme u prirodi, a trudi se tu ljubav prenijeti i na svoje sinove.

Danas je i prehrana mnogo drugačija od one koju je imao kao profesionalni sportaš. Dok se tada morao odricati malo toga, među čime mu je najteže pala čokolada, danas je režim stroži jer je manja i energetska potrošnja.

U opuštenom i ležernom druženju Ivica je razgovarao s nama o obiteljskom životu danas, izazovima života profesionalnog sportaša, ustrajanju , disciplini i odgovornosti prema samome sebi. Cijeli razgovor poslušajte i pogledajte u video intervjuu.