Oporavak od korona virusa s dijabetesom tipa 1

Autor: Sandra Peternek 18.03.2020.

Britanac, Andrew O'Dwyer se nažalost zarazio korona virusom nakon što je u veljači bio na skijanju u Italiji.

Oporavak od korona virusa s dijabetesom tipa 1

Osoba s dijabetesom tipa 1 uspješno se oporavlja od zaraze s korona virusom, te je napokon odlučio podijeliti svoje iskustvo. Ovo je iskustvo tim više zanimljivo jer više-manje sve zanima na što pripaziti i kako su se vrijednosti šećera u krvi ponašale u to vrijeme!

Prije svega, u razgovoru za BBC News rekao jeKako je za njega korona virus vrlo sličan normalnim simptomima gripe.
Najgori dio je nekontrolirani kašalj. Imao sam gripu i prije – bez sumnje – ali ono što je slično jest kašalj kojeg nikako ne bi htio opet dobiti!“

Unatoč svome dijabetesu tipa 1 i povećanom riziku od ozbiljnosti bolesti, Andrew je rekao kako za „Njega osobno nije briga i nije pretjerano zabrinut za svoje zdravlje!“
U ovom talijanskom skijalištu gdje je boravio, 21 od 25 osoba dobilo je dijagnozu korona virusa. Njega osobno više brine kako smatra da se ne testira dovoljan broj ljudi, te da Vlada reagira prilično tromo kako bi spriječila širenje.

bolest_korona_dijabetes

Nakon što se vratio sa skijanja doma u Veliku Britaniju nije imao simptome. Međutim zbog odgovornosti prema drugim ljudima ipak je uveo samoizolaciju kao mjeru predostrožnosti.
U roku od dva dana javio se epidemiološkoj službi jer se u međuvremenu nekolicina njegovih prijatelja razboljela. Svi su imali iste glavne simptome visoku temperaturu i grozan kašalj.

Samoizolacija je prilično teška. Proveo sam 21 dan u svojoj sobi, stan nisam napustio!“, priznao je Andrew.

Prije nekoliko dana sam premijer Boris Johnskon obratio se naciji s riječima kako je „Korona virus najgora javnozdravstvena kriza za jednu generaciju“ te je upozorio kako se trebaju brinuti o sebi i svome zdravlju.