Kako riješiti problem koji se čini nerješiv?

Autor: Sandra Peternek 28.09.2019.

Kako riješiti problem koji se čini nerješiv?

Komunikacija je moguća samo ako je poruka u komunikacijskom kanalu razumljiva drugoj osobi.

Međutim, što ako ju druga strana ne razumije?

Cilj komunikacije je, osim prijenosa poruke, razumijevanje, poštovanje i važnost sugovornika s druge strane. Imate li problem sa sugovornikom a ne znate kako ga riješiti? Cijeli život učimo komunicirati, razgovarati i međusobno si prenositi informacije. Cijeli život učimo čitati, govoriti, pisati i komunicirati s okolinom.

Primjećujete li da ste sazreli u odnosu na recimo prošlu godinu? Jeste li uspješniji (privatno ili poslovno) jer ste naučili kako bolje komunicirati? Komunikacija se odnosi i na snalaženje u nepoznatom prostoru i nepredvidivim situacijama. Kako reagirate u nepoznatom okruženju, a kako planirate reagirati? U praksi nije rijetko da planirate u nekoj situaciji reagirati na jedan način, a kada se nađete u tome trenutku onda su reakcije drugačije.

Razumije li Vas okolina?

Imaju li razumijevanja za šećernu bolest i probleme koje nosi sa sobom? Odobravaju li što primjerice morate nekoliko puta dnevno mjeriti razinu šećera u krvi, ili si aplicirati inzulin, ili nešto pojesti jer je blizu hipoglikemija? Uzmimo za primjer jedan prosječan dan na poslu. Naporan radni dan bliži se kraju, a Vi ste ponosni na svoje postignuće toga dana.

Koliko se samopouzdanje podiže nakon toga? Jesu li glikemije toga dana pod kontrolom? S druge strane, uzmimo za primjer kraj radnog dana kada ništa nije polazilo dobro. Kada ste se susretali s brojnim problemima koje ste smatrali nerješivima. Koliko takvo emocionalno stanje oblikuje vaše misli do kraja dana?

Jesu li toga dana Vaše negativne misli  utjecali na vaš odnos s drugim ljudima, na vaše ponašanje, govor i stav? Što je s razinom šećera u krvi, koliko je trebalo da se glikemije vrate pod normalno stanje? Sukobi, suprotstavljena mišljenja i interesi, drugačiji ciljevi, udaljavanja od zajedničkih ciljeva smatraju se „nerješivim problemima“.

Ključ uspješnog rješavanja problema je u komunikaciji, postavljanju ciljeva i rješavanju sukoba. Nađete li se u situaciji kada za problem na poslu, u školi, odnosima s okolinom mislite da je nerješiv, zastanite i razmislite još jednom. Zauzeti aktivan stav prema problemu, uključite strpljenje i vrijeme  da promislite - nije nemoguće. Kvalitetno rješavanje nerješivog kasnije će utjecati i na održavanje poslovnih/privatnih odnosa. Spriječite da taj problem postane trajno „nerješiv“.

Na koncu naučite kako mijenjati svoje ponašanje. Kada govorimo o promjeni ponašanja – važno je zapamtiti da se svako ponašanje treba i može mijenjati.